Am citit recent un articol scris de un fost sportiv de performanta, actual antrenor, si mi-a atras atentia mottoul care ii guverneaza filozofia de viata si de antrenament: „Dacă nu evaluezi, nu evoluezi!”

Poate te mira faptul ca pomenesc despre sport tocmai pe un site de business.  Insa principiile care te conduc la performanta sunt aceleasi, indiferent de aria in care le aplici. Citeste citatul de mai jos, ai sa gasesti foarte multe similitudini intre abordarea performantei in sport si business.

În primul rând, fiecare dintre noi este un caz particular. De aceea, pentru a ști ce funcționează pentru tine, ai nevoie de o singură abilitate: Să știi să MĂSORI. Măsurătorile te țin mereu conștient de progres și îmbunătățiri. Chiar dacă acestea sunt mici, ele sunt constante și permanente.

Cei care își îndeplinesc constant ambițiile în viață și în carieră folosesc această abilitate. Dacă măsori, descoperi imediat ce merge și ce nu. Astfel, poți păstra și îmbunătăți ce merge, lăsând deoparte ceea ce nu merge. Dacă faci ceva care pare că nu funcționează, dar nu măsori exact, riști să renunți foarte ușor. Astfel, pierzi și părțile bune din acea soluție, nu numai ceea ce e de lăsat în urmă.

De asemenea, în cazul în care faci ceva ce nu funcționează și nu măsori, riști să te complaci și să continui să faci ceea ce clar nu merge, ca și în citatul lui Einstein: “Nebunia înseamnă să încerci din nou și din nou același lucru așteptând alt rezultat.”

Măsurăm ca să putem corecta, și, când avem nevoie, să ne uităm la ce am făcut bine și să repetăm. 

Măsurăm ca să descoperim ecuația câștigătoare, formula succesului.” (Sorin Fritea, campion si instructor de fitness).

 

Deci concluzia este simpla: MASOARA-TI PERMANENT PROGRESUL! Este cea mai importanta conditie pentru a creste.

Sa ai succes!